Kırıkkale, Oto pazarı açıldı

Kırıkkale, Oto pazarı açıldı

Kırıkkale'de, Koronavirüsle mücadele kapsamında bir süre kurulmasına ara verilen Kırıkkale oto pazarı, İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisinin kararı ile yeniden kurulmaya başlandı.

A+ A-

Pandemi dolayısıyla bir süredir kurulamayan Kırıkkale oto pazarı alınan karar doğrultusunda yeniden kurulmaya başladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi “Coronavirüs (Covit-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla vatandaşların doğrudan temel ihtiyaçlarına yönelik olmayan insanların toplu olarak bulundukları/ bulunabilecekleri “Otopazarları” nın faaliyetleri 20.03.2020 tarih ve 2020/04 nolu İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile   geçici bir süreliğine durdurulmuştur.

 

Gelinen noktada Sağlık Bakanlığınca (Koronavirüs Bilim Kurulu) oto pazarlarında alınması gereken önlemlere dair Rehberi hazırlayarak yayınlamıştır. Buna göre; Sağlık Bakanlığınca yayımlanan rehberde yer alan koşulların sağlanması koşuluyla oto pazarlarının faaliyet gösterebilmelerine. Tekrar faaliyete geçen açık oto pazarlarında kurallara riayet edilip edilmediğinin düzenli aralıklarla ( en az haftada bir ) kolluk kuvvetlerince (Zabıta, Emniyet Müdürlüğü) denetlenmesine. Kurallara aykırı hareket eden sorumlular ve müşteriler için gerekli idari/adli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

 Kırıkkalehaber,Kırıkkalehaberleri,


Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur